Friday, January 9, 2009

Ikan masin Tenggiri Special!


Very busy this new year .-.-"



Siapa tia pernah makan ikan masin?


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Siapa suka masak ikan masin??

*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
Siapa suka makan ikan masin??



*******


Buahahahahaha!
tudu bangat.. (taapun)

Siapa yang minat tu.. cubalah resipi sya di sini kio :)



Eng. Translation -.-":

Who had never eat salted fish??

Who loves to cook salted fish??

Who loves to eat salted fish dish??

Buahahahahahaha!
taapun
(... not sure what in English -.-")

If you are interested, do try my recipe here :)






33 comments:

  1. uhuhuhu..kasi jeles saaaaa......
    bah, next time kita jumpa for the blogger's paintball day u bring some for me arrr...hehehehehehehehehhee

    ReplyDelete
  2. Odoi dogo kobihis saya oh...ko ni kan DA pakar masak pula...nanti sa betul2 mau cuba ni nampak mcm sedap. yang ikan masin dalam botol tu mcm sa pernah nampak di giant tu... kalau ko ada resipi lagi...rajin2 lah post ah....

    ReplyDelete
  3. uihhnaa...sedap bah tu....sa mau satu....

    ReplyDelete
  4. sadap baitu kan..? ;) sepa tia suka..? lol.. hmpir suma suka la mangkali.. ehehe.. :D

    ReplyDelete
  5. adeiii... terliur2 lagi sa tengok tu gambar... uuuwaa~~ taaappuunnn!

    ReplyDelete
  6. wahahahaa... cantik jg ikan masin ko..:) mesti sedap seindah khabar kan.. :)

    ReplyDelete
  7. Salam...
    Sedap jak aku tengok resipi ikan masin awak ni.

    K..teruskan blog.

    Salam perkenalan berpanjangan

    ReplyDelete
  8. Angel Bear: Hehe bulih bah kalau ko Angel :). Bah, bila sudah kita pnya blogger paintball day tu ahh? kasi lapas CNY lah kio :)

    Sumunie: Hi Sumunie, itulah bah tu.. tiba2 seja awal taun banyak tul karaja ^.^. ehmm bukan gia pakar sia nih, minat seja bah... kalau ko pon minat momom momom nie, bah share share lah kio :)


    Deepo: Ola Sarawak! :), haha baru baru ini awa kawan balik Kuching.. habis sya minta kirim turubuk bah.. itupun fav sya juga tuu hehe


    Beck: Beck, ko pandai makan ikan masin jugak ooo hehe. bagus bagus! .. ermmm Broken Medusa juga plak ko tue kan ^.^


    Angel: Hali gasi, alalalala taaapun kio.. sadap mah tu kalau momom ikan masin sana siring kulam sambil picnic2 :).. take care


    Kris& Nadia: ooopsss, yakan harap harap sadap dari rupa lah hahaha


    Nong: Hi Nong! selamat kenalan juga, datang2lah slalu ahh :)

    ReplyDelete
  9. bro, sia pun beliur sudah ni, must try your resipi, kalu ni macam naik la berat badan sia :)

    ReplyDelete
  10. Inobong: Liniking? ehmm apa maksud tu ahh? kekeke surry sia pon nda brapa pasti apakah..?? :P

    Shally: ko ingat tu ikan masinkah.... ko ingat beer kah?? keke

    Greg: ala bro, kalau sekali sekala seja, nda juga naik apa apa bah tu :). Bah, ko cubalah and edjes mana2 yang patut ahh hehe

    ReplyDelete
  11. daapo diau Val, sia tengah berdiet-diet nogi... ish tengah mencari ikan masin lai ni. Mana ada jual ah sini? lol sadap betul... taaapun sagang.

    ReplyDelete
  12. HotGipan: uiii hotgipan?? hibat ohh nick ko ^.^ trus sia imagine tu sunsurigipan yang slalu sia kasi deep fried .. atukk sadapppp kekekeke

    ada bah tu jual sena chua ka seng kah or sena sabindo klu di tbn and kgau :)

    ReplyDelete
  13. Memang hot ni gipan sia Val... lol ko ni ada2 saja lah. Sia di Aus sudah ni. Mau cari ikan masin pun susah. Nanti lah rajin2 sia pi chinatown manatau dpt jumpa tu kan? plus mau cari sunsurigipan juga ni... lol

    ReplyDelete
  14. aiyooo....telan2 air liur sdh sa nampak tapun....

    ReplyDelete
  15. Hai..saya singgah lagi di sini blog ko..
    Kasi update ini resepi ko ah..bule juga saya tarai masak sini rumah.

    ReplyDelete
  16. Asal ikan masin mmg sedap la..hehe

    ReplyDelete
  17. HotGipan : Bah, ada kali bah tu sana supermarket for asian (adakah kedai gitu? keke)

    Kimora: umm baaa taapun topinai :)

    Nong: Bleh bah Nong... sia kasi limpas dulu ni minggu yang sibuk bah.

    Mel: hi Mel! butul cakap ko hehehe apa seja resipi pun jadi bah tu kalau ikan masin kan :)

    ReplyDelete
  18. Iya...Ikan masin yg bau2 suda sikiiiit paling sadap.. campur lada putih pun sadap... nanti sy cuba resepi ko

    ReplyDelete
  19. wow ikan masin mmmmmm, i remember my second olders sister cook ikan masin. very simple but good. she just add sugar and deep fried mmmmm sedapnya. anyway, what else....

    ReplyDelete
  20. Adora: Betul!!! itu lah bah tu, ikan masin yang bau bau sudah ngeh! ngeh! ngeh!


    SJB: I believe you SJB :) in fact that's how my wife cook her version of ikan masin :P

    Cheers!

    ReplyDelete
  21. hey D! wow...I never know you know how to cook...instant recipe too....hmmm..can I try it with any kind of fish? How about if I use salmon?

    ReplyDelete
  22. Hi Demz, erm.. I not sure about salmon dear. If I have a salmon, I would eat it like a sushi or smoked it ^.^

    ReplyDelete
  23. Adeh.. awal2 pagi check sudah nampak ikan masin.. adeeeeeeeeeeehhh.. puuuuuunnn siiaaaaa... taaaaaa puuunn...
    Sia gila betul dgn ni "ikan" ni. Sia sampai tawau pi beli yg besar2 punya "ikan" lagi. Sadaaap gila ni. :D

    Bah, kau tau siapa ni kah? Pandai2lah kau cari ah.

    ReplyDelete
  24. Slurpppp..... roloi sa sampai 1 galas suda.... sadapppppp.. ^^

    ReplyDelete
  25. JPP Papa: bah.. papajoneh nh bah kan :)

    Kuai & Sogoh: bah, lainkali kita pi momom di kk sema2 kio :)

    ReplyDelete
  26. 1 PERTANYAAN PLEASE.... I HAVE PROBLEM TO INSTALL THE FLICKR DAILY ZELTGELST I MEAN INSTALL THE PIC. CAN U HELP PLEASE.......

    ReplyDelete
  27. TUUUUUUUUDU BANGAT...sy 'siakan' dih...pass pun

    ReplyDelete
  28. SJB: I have replied ur question on your blog kio :)

    Belle: sanaaa ranau banyak jual juga tu bah :P

    ReplyDelete
  29. fuh.t'liur sy tgk tu ikan masin.
    tapun..

    ikan masin.bambangan with nasi panas.
    *drools*

    ReplyDelete
  30. tapi sy bukan di ranau bei..jarang2 ada disana jak....tuudu bangat..mau minta kirim lai ni...

    ReplyDelete

don't leave my world in silence, make a remark please :D

ClickComments